top of page

THERAPEUTEN

DSC_4882.JPG

TODD BAKER

 

Todd Baker is sinds 1996 fysiotherapeut, afgestudeerd bij de Hogeschool Enschede. In uiteenlopende praktijken heeft hij een brede ervaring opgedaan.
Tussen 1996 en 1997 werkte hij in diverse particuliere praktijken in Illnois (VS) voor een uitzendbureau van fysiotherapeuten. Van 1997 t/m 2000 was hij hoofd fysiotherapie afdeling acute zorg in een ziekenhuis in Florida. Hij keerde terug naar Nederland in mei 2000 en was tot december 2001 werkzaam in een particuliere praktijk in Rotterdam.

Todd heeft verschillende professionele cursussen gevolgd, o.a. mobilisatie van de thoracaal wervelkolum, pathologie/behandeling voor de cervicaal
wervelkolom, Pilates voor revalidatie, cupping voor bindweefsel mobilisatie, dynamic taping en het Mulligan Concept for Moblisation with Movement. In 2005 heeft hij een uitgebreide opleiding voor Pilates oefentherapie in het Verenigde Koninkrijk met succes afgerond.

20190918_175405_edited_edited.jpg
STEFFIE BAKER-van der NIET

 

Steffie Baker - van der Niet, echtgenote van Todd Baker, is studeerde in 1988 in fysiotherapie aan de Leidse Hogeschool.
Sindsdien is zij werkzaam geweest in diverse particuliere praktijken en instellingen. Van 1989 tot 1991 was zij verbonden
in een Head Injury Faciliteit in Florida (VS), daarna praktiseerde zij een jaar in Noordwijk (NL) in 2 particuliere praktijken en in 1993 een jaar werkte zij als hoofd Fysiotherapie aan scholen voor meervoudig gehandicapte kinderen op verschillende lokaties in Florida. Zij heeft daar de fysiotherapieafdeling opgezet en geleid.
Na een jaar als coordinator internationale opleidingen in Amsterdam was zij een kleine twee jaar verbonden aan een particuliere praktijk in Bielefeld (DL). Met Todd werkte zij daarna drie jaar in een ouderengemeenschap in de VS voor revalidatie en deeltijd in de thuiszorg fysiotherapie. In 1999 vestigden Todd en Steffie zich in Nederland; zij werkten in een particuliere praktijk in Rotterdam en hebben sinds 2002 een eigen praktijk in Den Haag.

Steffie heeft na haar studie verschillende professionele cursussen gevolgd, o.a. bekkenbodem problematiek en behandeling, Neuro Developmental Training voor volwassenen met hemiplegie, motorische ontwikkeling van het kind, inlegzooltjes bij voetproblematiek, aquatics, introductie mobilisatie van de wervelkolom, bekkenproblematiek, dry needling, hardloop techniek/blessures, en kinesiotaping.

bottom of page